Payroll zorg

Als organisatie zijn wij bekend met de zorg-branche. Immers LPD is onderdeel van het netwerk van Zorg van de Zaak. Naast payroll-dienstverlening biedt Zorg van de Zaak ook hulp bij psychische- en gezondheidsklachten. Professionals als o.a. psychologen, verslavingsdeskundigen, schuldhulpverleners, loopbaancoaches en artsen staan klaar om gezondheid te stimuleren en een goede leefstijl te bevorderen.

Zeker in de zorgbranche is het belangrijk dat gekwalificeerd personeel op het juiste moment aanwezig is. Door de vele fluctuaties in werkaanbod is het soms moeilijk om de juiste capaciteit beschikbaar te hebben. Payroll-dienstverlening is dan de oplossing. Met een payroll-contract bindt u medewerkers aan uw organisatie en kunt u gebruik maken van de flexibiliteit die een payroll-contract u biedt – maximaal 6 contracten binnen 5,5 jaar. Een 0 urencontract, een min-max contract of een contract voor een vast aantal uren per maand, alle vormen zijn via LPD mogelijk.

U werft zelf de medewerker. U weet immers als geen ander aan welke kwaliteitseisen uw medewerker moet voldoen. Daarnaast heeft payroll het grote voordeel dat u bevoegd bent de medewerker aanwijzingen te geven met betrekking tot de arbeid. Deze zogenaamde  ‘arbeidsgezagsverhouding’ geldt voor de ZZP-er niet. Zie ook de Wet DBA

Voordelen van payroll in de zorg:

  • LPD heeft kennis van en ervaring in de Zorgbranche. De cao’s zijn bekend.
  • Uw behoud kwaliteit en vergroot uw flexibiliteit met een payroll-contract. LPD kan 6 contracten bieden binnen 5,5 jaar in tegenstelling tot de 3 contracten in 2 jaar binnen uw organisatie (voor uitzonderingen zie branche cao).
  • Het contract kan zo samengesteld worden dat werkaanbod en werkuren met elkaar overeenkomen (0-uren contract, min-max contract, vast aantal uren contract).
  • U werft zelf de medewerker en stuurt deze aan
  • Risico van ziekte kan afgedekt worden, zo betaalt u niet door bij verzuim.
  • De begeleiding bij verzuim en daarbij behorende kosten zijn voor rekening van LPD. Mocht u voor uw vaste medewerkers gebruik maken van de professionals van Zorg van de Zaak dan zal dezelfde professional ingezet worden.