Verzekeringen

Als payroll-medewerker van LPD, een onderdeel van het Zorg van de Zaak Netwerk, kun je rekenen op korting op de zorgverzekering. We informeren je graag over het aanbod van de verschillende zorgverzekeraars waar het Zorg van de Zaak Netwerk afspraken mee heeft: Zilveren Kruis Achmea, Zorg en Zekerheid, ONVZ, VGZ, De Friesland en Menzis. De premiekortingen variëren van 7% tot wel 20%. Dus het loont in veel gevallen de moeite om de premies en vergoedingen te vergelijken.

Algemeen

Voor alle zorgverzekeraars geldt dat de premie van de basisverzekering en de aanvullende pakketten per 2017 wijzigen. De hoogte van de basisverzekering wordt onder andere bepaald door de mate van keuzevrijheid van zorgverleners. De vergoedingen vanuit het basispakket blijven grotendeels hetzelfde.

Wettelijke wijzigingen per 2017 o.a.:

  • Nieuw: met ingang van 2017 wordt circumcisie (besnijdenis) vergoed wanneer een man om medische redenen besneden moet worden.
  • Nieuw: recht op eerstelijns verblijf. Het verblijf is medisch noodzakelijk in verband met geneeskundige zorg en kan gepaard gaan met verpleging, verzorging en/ of paramedische zorg
  • Nieuw: mensen met etalagebenen in het 2e stadium krijgen per jaar 37 behandelingen fysio- of oefentherapie. Ook de eerste 20 behandelingen worden bij deze indicatie vergoed vanuit de basisverzekering
  • Verandering: er zijn veranderingen voor de vergoedingen van (doorgeleverde) apotheekbereidingen, waaronder die van crèmes met ureum. Deze worden vanaf 2017 niet langer vergoed.

Bekijk hier het overzicht Collectieve verzekeringen 2017

Bel voor meer informatie 088 - 00 88 999